Avengers, răzbunătorii box office-ului american

0
522

Cum de nu s-au gândit americanii la una ca asta? Am văzut toți supereroii din comics-urile de la Marvel: Cei patru fantastici, Spider Man, Iron Man, Captain America, Thor, Hulk și mulți mulți alții, dar până în 2012 n-a existat niciun film care să-i adune pe cei din S.H.I.E.L.D., Strategic Hazard Intervention Espionage Logistics Directorate. Adică toți supereroii din cea mai de succes companie de publicat benzi desenate, spun asta bazându-mă pe prețul de achiziție al Marvel de către Walt Disney, 4,25 de miliarde de dolari, în urmă cu 3 ani.

Copilăria mi-am petrecut-o colecționând comics, nu ratam nimic, însă seriile Avengers și Justice League erau preferatele mele, de departe. Îmi pierdeam ore citind, în franceză, în engleză n-am avut șansa, iar astăzi nu ratez niciun film, chiar dacă Ghost Rider sau Thor au fost niște mizerii incomensurabile. Nici seria Spiderman nu m-a dat pe spate, însă Iron Man, Captain America și Avengers se ridică la mai mult decât un simplu film pentru copii.

Deși a fost lansat la 3 mai, după doar 11 zile filmul a ajuns la încasări incredibile în întreaga lume, 1.001.971.647 de dolari, și probabil că în curând o să dea jos cu mult prea lăudatul Avatar, un SF care m-a plictisit mai mult decât Racheta Alba. Să ne întoarcem la ecranizarea din 2012, iar dacă nu ați citit benzile desenate și sunteți adulți vi se părea ireverențios să-i vedeți pe eroii din Walhalla și Thule, frații Loki și Thor, cum fac prăpăd în America, sau cum stăpânii Asgardului, în frunte cu Odin, iau decizii pentru distrugerea Pământului. Nu, nu are nicio legătură cu Ragnarokul și dacă voi continua o să vă pierdeți cu totul.

Stan Lee și Jack Kirby, creatorii lui Thor și Loki, sunt principalii vinovați, pasionați de mitologia nordică au hotărât să le dea viață și în benzile desenate. S.H.I.E.L.D. este organizația secretă condusă de Nick Fury, cun un Samuel L. Jackosn prea bătrân să fie aruncat în aer, să zboare, un fel de James Bond din al doilea război mondial și până în prezent care-l găsește criogenizat pe Captain America. Cubul Cosmic este furat de sub nasul său de rivalul Loki, Hawkeye, îmbrăcat de Jeremy Renner, este corupt, iar singura șansă este să-i adune pe Văduva Neagră, Captain America, Hulk și Iron Man pentru ca Asgardul să nu distrugă Pământul. Fortuit li se adaugă și Thor, cel care încearcă de fiecare dată să-și oprească fratele vitreg cu ciocanul Mjolnir.

Efectele speciale sunt în sfârșit reușite pentru un film 3D, replicile comice nu lipsesc, aici excelează Robert Downey jr în rolul lui Iron Man, plus câteva faze în care Hulk devine favoritul publicului. Nu lipsesc nici replicile cretine, fazele absurde sau clișeele văzute în toate SF-urile americanilor. Nu vor să renunțe la ele sau chiar vor să respecte și creațiile celor de la Marvel Comics, în cazul de față. O rețetă excelentă într-o vreme în care lipsesc ideile și asta pentru că s-au făcut cam toate filmele posibile. Scenariștii abia așteaptă să mai apară o carte de succes, dar parcă nu doar ficțiune exagerată, că la un moment dat piața va fi suprasaturată. Deocamdată se vând foarte bine titlurile de filme bazate exclusiv din benzile desenate, iar Avengers va avea și continuări, 5-6, ce mai contează atâta vreme cât există material.

Mi-a plăcut Avengers, e de departe cel mai bun film cu supereroi din seria Marvel, pentru că la capitolul ăsta Batman este preferatul meu și al box-office-ului, mai ales că în această vară, 20 iulie, avem și ultimul film al seriei, The Dark Knight Rises. Până atunci mergeți la Avengers, luați-vă și copiii, dar aveți grijă apoi prin casă, mulți ar putea să se creadă Hulk!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here